Ракетний удар по Харкову. Під завалами Палацу спорту шукають людей, горить газогін, поранено понад 40 осіб

У Салтівському районі окупанти підірвали газогін
Фото: suspilne.media

Унаслідок масованого ракетного удару армії країни-агресора Росії по Харкову постраждало понад 40 людей. Нові дані повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, допомога медиків знадобилася 41 людині, серед них п'ятеро – діти.

10 прильотів у Харкові припали на три локації, про це поінформував Синєгубов: це Палац спорту, торговельний центр у Салтівському районі й місцевість біля Гідропарку в Київському районі. Окрім Харкова, Росія била по Чугуївському району області, повідомив він "Суспільному", там є поранені.

У Салтівському районі вдарило біля входу в супермаркет, розповів начальник обласної поліції Володимир Тимошко. Також у тому самому місці є пошкодження газогону, ще дві ракети влучили навпроти супермаркету.

"Влучання приблизно на відстані 100 м одне від одного. Там є пожежа у двох приватних будинках. Попередньо, у будинках людей не було", – сказав він.

Під завалами Палацу спорту можуть залишатися люди, попереджав журналістів начальник ОВА. Там тривають рятувальні роботи.

"Один чоловік, який працює там електриком, був заблокований серед завалів. Зараз він у безпеці. Біля спорткомплексу зафіксовано щонайменше шість прильотів, частина з яких потрапила в землю", – ідеться в його дописі.

"Суспільне" показало, як працюють екстрені служби в Палаці спорту.

У мережі також опублікували відео прильоту російської ракети по Салтівському району Харкова 1 вересня.

Швидкість ракет, якими влучили по Харкову, становила 6 тис. км/год, вона характерна для ракет "Іскандер", повідомив глава облпрокуратури Олександр Фільчаков.

Обшивка ракет, за його словами, – зеленого кольору, що теж відповідає "Іскандерам", зазначив він.

Під час ракетного обстрілу Харкова атакували один з енергетичних об'єктів, розповіли у пресслужбі Міністерства енергетики України. Там наголосили, що інформацію про постраждалих уточнюють.

Контекст:

РФ атакувала ракетами Харків приблизно о 14.00 1 вересня. "Суспільне" повідомляло, що за кілька хвилин було 10 прильотів у різних частинах міста.