Речник ВМС ЗСУ про спроможності військово-морських сил РФ: Немає перспектив, немає розвитку

Плетенчук проаналізував стан ВМС РФ
Фото: Плетенчук Дмитро / Facebook

Країна-агресор Росія хизується можливостями свого військово-морського флоту, не маючи навіть активного виробництва кораблів. Про це заявив 28 липня речник Військово-морських сил ЗСУ, капітан третього рангу Дмитро Плетенчук в ефірі "Еспресо".

Він зазначив, що офіційно в росіян є чотири флоти й Каспійська флотилія, але технічно в них тепер три флоти і дві флотилії.

"Чорноморська так само, не маючи корабля першого рангу, технічно вважається флотилією. Державне замовлення [на будівництво кораблів] вони нібито роблять, наскільки його виконують і з яким відставанням – це вже інше питання. Один із двох атомних крейсерів, який у них є флагманом військово-морського флоту так званої Російської Федерації, збиралися списувати ще того року, а другий 25 років поспіль перебуває в ремонті. Тому немає перспектив, немає розвитку – це головне", – сказав Плетенчук.

Він навів приклад Румунії, яка, на відміну від РФ, не називає себе наддержавою, але відкрито будує кораблі. Те саме, за його словами, робить Шотландія.

"А тут є багато пафосу. До речі, вони цьогоріч звертали на це увагу, і російський диктатор теж обіцяв їм ввести до строю чи не два десятки кораблів, але в них так заведено – багато казати", – зазначив Плетенчук.

Контекст:

Станом на 28 липня російські окупанти від початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року втратили в Україні 28 кораблів і катерів та один підводний човен.