РФ атакувала Україну 67 ударними дронами. Повітряні сили повідомили, скільки збили

ППО працювала в 11 областях України
Фото: Повітряні Сили ЗС України / Air Force of the Armed Forces of Ukraine / Telegram

Минулої ночі російські окупанти атакували Україну ударними дронами Shahed, які запускали з окупованого Криму, а також із російських Курська і Єйська. Про це вранці 7 вересня поінформувала пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

"Загалом радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено і здійснено супровід 67 Shahed. До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, підрозділи РЕБ сил оборони України. У результаті протиповітряного бою збито 58 ударних БПЛА", – ідеться в повідомленні.

Шість дронів вийшли з повітряного простору під контролем України, полетівши в Білорусь, РФ і окуповану Луганську область, ще три, імовірно, впали під дією засобів РЕБ, додали автори релізу.

ППО працювала у Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській і Полтавській областях.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Уранці у КМВА повідомляли, що в ніч на 7 вересня російські окупаційні війська завдали масованого удару безпілотниками по Києву, жоден не досягнув цілі.