РФ обстріляла Нікополь, поранено чотирьох мирних жителів – ОВА

Унаслідок обстрілу, зокрема, пошкоджено лікарню і спортмайданчик
Фото: Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram

1 травня армія країни-агресора Росії обстріляла Нікополь Дніпропетровської області. Про це голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив у Telegram.

За його словами, окупанти використали артилерію і дрон-камікадзе. Унаслідок цього поранено чотирьох мирних жителів, половина з них – у лікарні.

"Ушпиталені 47-річний чоловік і 27-річна жінка. Вони – у стані середньої тяжкості. Також поранені чоловік 44 років і жінка – 43. Їм надали необхідну медичну допомогу. Оговтуватися будуть вдома", – написав Лисак.

Обстріл частково зруйнував кілька відділень місцевої лікарні й швидкої допомоги, розповів голова ОВА. Також пошкоджено школу й спортивний майданчик, сім приватних будинків, господарські будівлі, машини й лінії електропередавання. В одному місці прильоту рятувальникам довелося гасити пожежу.

Напередодні ввечері росіяни тричі обстрілювали Нікополь із артилерії та РСЗВ "Град". Лисак повідомляв, що постраждала 82-річна жінка.

Контекст:

Російські окупанти обстрілюють Дніпропетровську область із різних видів озброєння з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Найчастіше ударів завдають по південних районах, розташованих неподалік Херсонської й Запорізької областей.

Нікопольський район межує із Запорізькою областю й зазнає постійних обстрілів РФ і атак дронами.

Країна-агресор Росія розглядає Дніпропетровську область як одну з основних мішеней для терористичних атак, заявив у лютому 2024 року президент України Володимир Зеленський.