РФ ударила з авіації по Мирнограду й Кураховому. П'ятеро поранених, серед них 11-річна дівчинка

Окупанти застосували авіабомби по центру міста
Фото: Поліція Донецької області / Facebook

Росіяни 27 липня обстріляли керованими авіабомбами та фугасною авіабомбою Курахове і Мирноград Донецької області. Про це повідомили в Донецькій обласній прокуратурі.

По центру Курахового російська армія завдала трьох авіаударів керованими авіабомбами, ймовірно, КАБ-250.

"Зазнало тілесних ушкоджень четверо цивільних. Трьох жінок віком 19, 40, 58 років та 50-річного чоловіка доставлено до лікарні з множинними осколковими пораненнями", – ідеться в повідомленні.

Також окупанти вдарили по Мирнограду, ймовірно, застосувавши ФАБ-500 з універсальним модулем планування і корекції. Поранено 11-річну дівчинку, яка перебувала на подвір'ї приватного будинку. У дитини діагностовано мінно-вибухову травму й різану рану передпліччя.

Пошкоджено багатоквартирні та приватні житлові будинки, заклади освіти, автомобіль і трансформаторну підстанцію.

У поліції Донецької області уточнили, що загалом у регіоні за добу через російські обстріли загинуло п'ятеро жителів (троє в Іванівці, по одному в Костянтинівці й Торецьку), ще 15 цивільних дістали поранення. 

Під вогнем окупантів було 13 населених пунктів. Пошкоджено 88 цивільних об'єктів – 52 житлові будинки, медзаклад, церкву, два заклади освіти, пансіонат, офісне приміщення, критичну інфраструктуру, гаражі, автотранспорт, електромережу, газогін, поле пшениці.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 22 липня поінформував, що росіяни не зважають на високий рівень втрат і далі атакують на багатьох ділянках лінії зіткнення. Вони також щодня обстрілюють українські населені пункти з різних видів зброї, завдають авіаударів.