Росія могла втратити до пів тисячі солдатів у Курській області внаслідок нічного удару – Telegram-канал

Журналісти підрахували, скільки солдатів могло їхати в машинах із розбитої колони
Скріншот: КіберБорошно | CyberBoroshno / Telegram

Унаслідок знищення російської колони військових вантажівок у ніч на 9 серпня армія країни-агресора РФ могла втратити від 200 до 490 солдатів. Такий висновок зробив Telegram-канал NEXTA Live після вивчення відео з наслідками атаки.

На відео видно згорілі вантажівки, серед яких розкидані тіла російських солдатів. За оцінками, кожна з таких вантажівок може перевозити до 35 повністю екіпірованих військових. На відео видно 14 знищених транспортних засобів, пояснює свої підрахунки канал.

Зазначають, що це може стати однією з найбільших разових втрат для російської армії з початку повномасштабної війни.

Канал стверджує, що зміг підтвердити справжність відео й установити його геолокацію. За його даними, зйомку проводили в селі Октябрське Рильського району Курської області.

"Цих військових, серед яких можуть бути строковики, найімовірніше, послали стримувати український наступ у Курській області", – ідеться в повідомленні.

Telegram-канал "Агентство" також пише, що за допомогою панорам Google Maps визначив місце зйомки – село Октябрське Рильського району Курської області. Також канал звернув увагу на слова російського воєнного аналітика Яна Матвєєва, який вважає, що знищено цілий батальйон російської армії.

Контекст:

6 серпня у РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із РФ у Курській області. Українське військово-політичне керівництво поки не коментувало того, що відбувається. Докладніше про операцію читайте в матеріалі "ГОРДОН".

8 серпня секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп від "Голосу" Роман Костенко заявив, що операцію сил оборони України в Курській області РФ добре сплановано й вона стала раптовою для окупантів.

У Пентагоні 8 серпня заявили, що ймовірні дії України в Курській області відповідають політиці США й не є ескалацією.

У ніч на 9 серпня в Рильському районі Курської області було обстріляно автоколону армії Росії. Як повідомив український воєнний журналіст, кореспондент "1+1" Андрій Цаплієнко, вантажівки з особовим складом окупантів знищено ударом реактивної артилерійської системи HIMARS. Пізніше в мережі з'явилися кадри наслідків обстрілу, зокрема ті, які зняв очевидець уже вранці.