Росія зменшила активність ДРГ у Сумській області – ДПСУ

У ДПСУ розповіли про ситуацію у прикордонних областях
Фото: Андрій Демченко / Facebook

У Сумській області прикордонники фіксують зменшення активності російських диверсійно-розвідувальних груп, проте окупанти повністю не відмовляються від такої діяльності. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 28 липня, його цитує LIGA.net.

"По Сумщині окремо бачимо зменшення активності ворожих ДРГ, але повністю від своєї диверсійної діяльності ворог, звісно, не відмовляється", – заявив він.

За словами Демченка, у Харківській області є два активні напрямки, де тривають бойові дії, – населені пункти Липці та Вовчанськ. Проте там росіяни не можуть просунутися вглиб української території й зазнають втрат у техніці та особовому складі.

Також спікер ДПСУ повідомив, що на напрямку села Сотницький Козачок, котре розташоване впритул до кордону, захисники бачать активність ворога, однак йому не вдається зайти на територію України.

"Діями і підрозділів ДПСУ, і за підтримки більш потужних засобів підрозділів ЗСУ вдається упереджувати ці спроби", – пояснив він.

Водночас росіяни активно б'ють по Сотницькому Козачку всіма наявними засобами, щоб завдавати ураження силам оборони на цьому напрямку, додав Демченко.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними президента України Володимира Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становило восьмеро росіян на одного українця. 21 липня він сказав, що Росія втратила вбитими під час цієї спроби 20 тис. осіб.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 22 липня повідомив, що росіяни не зважають на високий рівень втрат і далі атакують на багатьох ділянках лінії зіткнення.