Росіяни обстріляли чотири райони Донецької області. Є загиблі й поранені

Унаслідок обстрілів двоє людей загинули, ще шістьох поранено
Фото: Поліція Донецької області / Facebook

Російські окупанти протягом доби обстріляли чотири райони Донецької області, двоє людей загинули, ще шестеро дістали поранення. Про це 6 жовтня в Telegram повідомив начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, унаслідок обстрілу у Великій Новосілці Волноваського району одна людина загинула й одну поранено.

Як уточнили у поліції, загинув 86-річний чоловік, а поранення дістала його 76-річна дружина, яку ушпиталили непритомною. За даними правоохоронців, росіяни скинули авіабомбу ФАБ-250 з уніфікованим модулем планерування і корекції. Також пошкоджено три приватні будинки.

У Бахмутському районі окупанти пошкодили 10 будинків: два у Сіверську, один у Серебрянці, п'ять приватних будинків і одну багатоповерхівку у Часовоярській громаді, поінформував Філашкін. У Торецьку загинула людина, там також пошкоджено будинок.

По Костянтинівці Краматорського району, за повідомленням поліції, окупанти вдарили бомбою ФАБ-250 із модулем УМПК та артилерією, як наслідок – травмували п'ятьох мирних жителів, руйнувань зазнали 26 приватних будинків, підприємство, гараж, три автомобілі, шість ліній електропередавання і три газогони.

Філашкін додав, що в Миколаївці пошкоджено 15 приватних будинків, багатоповерхівку, два гуртожитки й адмінбудівлю. Ще один об'єкт пошкоджено у Новооленівці Іллінівської громади.

У Кураховому Покровського району через артилерійські обстріли пошкоджено п'ять багатоквартирних будинків, повідомила поліція. За словами голови ОВА, у Гірнику пошкоджено багатоповерхівки, а також приватні будинки в Острівському.

"Усього за добу росіяни 21 раз обстріляли населені пункти Донецької області. Із лінії фронту евакуйовано 428 людей, у тому числі 33 дитини", – розповів Філашкін.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

На території Донецької області від перших днів повномасштабної війни тривають бої, тут пролягає лінія розмежування. Ворог регулярно обстрілює населені пункти регіону, через це українська влада проводить евакуацію населення із прифронтової зони.