Росіяни вдарили "Іскандером" по Лиману, двоє людей загинули, трьох поранено. Фото

Жертвами удару по Лиману стало двоє місцевих жителів
Фото: Донецька обласна прокуратура / Telegram

Увечері 23 липня росіяни завдали по місту Лиман ракетного удару, унаслідок якого загинуло двоє людей. Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

За інформацією відомства, приблизно о 17.20 окупанти вдарили по житловому кварталу. Загинуло двоє місцевих жителів 58 і 66 років. Також поранення дістали дві жінки 50 і 74 років і 51-річний чоловік. Попередньо, окупанти використали для атаки "Іскандер".

Окрім того, приблизно о 18.00 окупанти вдарили FPV-дроном по Новогродівській громаді. Травмовано трьох людей віком від 49 до 68 років. Пошкоджено 15 житлових будинків й автомобіль.

Правоохоронці розпочали досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів і звичаїв війни.

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін уточнив, що поранено жителів Маринівки Новогродівської громади. У Лимані внаслідок обстрілу також пошкоджено 19 будинків і крамницю.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

На території Донецької області пролягає лінія розмежування. Російські загарбники щодня обстрілюють Донецьку область. За даними ОВА станом на ранок 24 липня, від початку широкомасштабного нападу РФ у регіоні загинуло 2103 цивільні, поранено – 5490 (без урахування Маріуполя й Волновахи).