Росіяни запустили по Україні 136 Shahed. ППО збила майже половину – Повітряні сили ЗСУ

60 безпілотників локаційно втрачено в різних регіонах України
Фото: 35 полк Національної гвардії України / Facebook

У ніч на 16 жовтня російські окупанти вдарили по Україні зенітною керованою ракетою С-300/400, авіаційною ракетою Х-59 та 136 ударними безпілотниками Shahed. Про це в Telegram повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Ракетою С-300/400 окупанти вдарили по Донецькій області, а Х-59 – по Чернігівській. Їх росіяни запускали з тимчасово окупованої території Донецької області та Курської області РФ.

Райони пусків БПЛА: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ у Росії.

"Станом на 7.00 збито 51 ворожий БПЛА в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській і Чернівецькій областях", – ідеться в повідомленні.

Унаслідок активної протидії РЕБ 60 безпілотників було локаційно втрачено в різних регіонах України. Ще два дрони повернулися назад у напрямку РФ.

Станом на 7.00 понад 20 БПЛА перебувають у повітряному просторі України. Бойова робота триває, додали військові.

Контекст:

Російські окупанти щоночі атакують Україну ударними безпілотниками20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповідав, що від початку повномасштабної війни окупанти випустили по Україні майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили приблизно 9,3 тис. дронів. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

У вересні, згідно з аналізом українських ЗМІ, російські окупанти щодня без перерви запускали дрони-камікадзе Shahed по Україні, із 1339 випущених БПЛА збили 1107, ще частину знешкодили засобами РЕБ.