Російські окупанти атакували вокзал у Запоріжжі й пошкодили пасажирський потяг

Окупанти обстріляли станцію міського вокзалу
Фото: ДСНС України / Telegram

Під час атаки на Запоріжжя 29 вересня російські окупанти обстріляли міський вокзал. Про це в Telegram повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

"Унаслідок обстрілу станції Запоріжжя-1 пошкоджено будівлю вокзалу та вікна в поїзді №40 "Запоріжжя – Солотвино", – ідеться в повідомленні.

Як уточнили в УЗ, залізничники замінили у поїзді пошкоджені вагони.

Серед пасажирів і працівників залізниці, попередньо, ніхто не постраждав.

Однак "Укрзалізниця" попередила про зміни в русі потягів.

Поїзди №37 "Київ – Запоріжжя-1", №85 "Львів – Запоріжжя-1" і №128 "Запоріжжя-1 – Львів" приймуть на станції Запоріжжя-2. Туди пасажирів довозитимуть трансферними автобусами, поїзди чекатимуть на посадку, додали в УЗ.

Окрім того, як повідомив начальник Запорізької облвійськадміністрації Іван Федоров, кількість постраждалих людей унаслідок обстрілу в Запоріжжі зросла до 13. Серед поранених – 17-річний хлопець, найстаршій жінці – 83 роки.

Із-під завалів багатоповерхівки дістали жінку. Її ушпиталили.

У Міністерстві внутрішніх справ України уточнили, що на Запоріжжя окупанти скинули 13 авіабомб.

За оновленою інформацією ОВА, крім багатоповерхівки зруйновано також 15 приватних будинків.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. Обласний центр їм захопити не вдалося.

Окупанти регулярно обстрілюють підконтрольні Україні населені пункти Запорізької області, зокрема Запоріжжя. Зранку 29 вересня росіяни завдали понад 10 авіаударів по обласному центру, розповів начальник ОВА Іван Федоров. За даними ДСНС, унаслідок атаки зруйновано багатоповерхівку і приватні будинки.