Російські окупанти знищили ще один міст у Покровську

Російські окупанти двічі обстріляли шляхопровід
Фото: Онлайн новини | Покровськ / Telegram

13 вересня армія країни-агресора РФ кілька разів обстріляла Покровськ Донецької області, завдаючи ударів по дорожньо-транспортній інфраструктурі міста і приватному сектору. Про це 14 вересня в Telegram повідомила пресслужба Покровської міської військової адміністрації.

Окупанти, зокрема, двічі обстріляли шляхопровід "Східний" – так званий горбатий міст.

"О 5.40 унаслідок влучання у шляхопровід "Східний" були пошкоджені його опори, адміністративні будівлі та енергетичні об'єкти. Того ж дня приблизно о 22.30 черговим ударом із боку російських військ шляхопровід був зруйнований", – ідеться в повідомленні.

Рух мостом зараз неможливий, зазначили в МВА.

Тип озброєння, із якого гатили окупанти, зараз з'ясовують.

Окрім того, увечері 13 вересня внаслідок атаки FPV-дрона пошкоджено два домогосподарства у приватній забудові міста, додали в адміністрації.

Начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін зазначив, що протягом дня російські окупанти пошкодили 13 будівель у Покровському районі. Двоє людей загинули, ще троє дістали поранення.

Контекст:

Після того, як новий наступ росіян на Харків навесні провалився, вони змінили головну ціль у війні проти України – Покровськ для окупантів тепер є пріоритетом, зазначав президент України Володимир Зеленський.

Влада неодноразово закликала евакуюватися жителів населених пунктів на покровському напрямку й попереджала, що російські окупанти вже близько. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 29 серпня розповів, що ворог на покровському напрямку кидає в бій усе, що може рухатися й наступати.

Місцевий сайт "06239" повідомляв, що 12 вересня російські військові зруйнували міст між Покровськом і Мирноградом.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом 13 вересня сили оборони України відбили 28 російських штурмових дій на покровському напрямку, зокрема біля населених пунктів Зелене Поле, Воздвиженка, Новоолександрівка, Миролюбівка, Новотроїцьке, Селидове, Михайлівка, Новогродівка і Гродівка.