"Розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум". Зеленський розповів про ситуацію на передовій у Харківській області

Зеленський прокоментував загострення ситуації на фронті в Харківській області
Фото: president.gov.ua

Російські війська сьогодні спробували розширити операції проти України, атакувавши Харківську область. Про це 10 травня президент України Володимир Зеленський заявив у вечірньому зверненні, відео якого він оприлюднив у Instagram.

"Головне – Харківщина. Розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум. Наші воїни, наша артилерія, наші дрони дають відповідь окупанту. Я вдячний кожному нашому солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, які захищають наші позиції саме так, як потрібно", – наголосив український президент.

Він зазначив, що ЗСУ перекидають додаткові сили на напрямки боїв у Харківській області.

"І по лінії нашого державного кордону, і по всій лінії фронту ми будемо незмінно знищувати окупанта саме так, щоб зірвати будь-які російські наступальні наміри", – заявив Зеленський.

Глава держави додав, що вранці й увечері отримав доповіді від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

"Постійно на зв'язку і з міністром оборони – все необхідне для захисту наших позицій забезпечуємо. Все залежить від стійкості наших воїнів, і кожен, хто тримає зараз позиції, зберігає позиції всієї України", – розповів президент.

На думку Зеленського, важливо, щоб партнери підтримували українських воїнів своєчасним постачанням.

"Пакет, який дійсно допомагає, – це привезена в Україну зброя, а не лише оголошення пакету. Я дякую кожному лідеру, який сприймає ситуацію саме так", – уточнив він.

Контекст:

10 травня всю ніч тривали обстріли прикордонних районів Харківської області з РСЗВ та артилерії, також скидали керовані авіабомби. Були невдалі спроби диверсійних груп прорвати кордон, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Він закликав жителів прикордонних із РФ районів евакуюватися.

У Міністерстві оборони України підтвердили спроби окупантів загострити ситуацію і прорвати оборону ЗСУ на півночі країни. Зеленський удень 10 травня рассказав про "жорстокий бій" на цьому напрямку в Харківській області та заявив, що ЗСУ зупинили просування окупантів вогнем.