Сили оборони відбивають російські атаки в напрямку Греківки і штурми в Серебрянському лісі. Відео

У Нацгвардії показали, як бригада "Буревій" пробирається крізь Серебрянський ліс, щоб виїхати на закриту позицію
Скріншот: Національна гвардія України / Facebook

Війська країни-агресора РФ щодня атакують у напрямку Греківки Сватівського району Луганської області й штурмують українські позиції в Серебрянському лісі. Про це 26 жовтня в Telegram повідомив начальник Луганської облвійськадміністрації Артем Лисогор.

За його словами, окупанти активно намагаються витіснити сили оборони з позицій, однак українські військові стримують ворога.

"З артилерії та з безпілотників загарбники обстрілюють населені пункти, логістичні шляхи та укріплення українських військових", – розповів Лисогор.

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що протягом минулої доби росіяни 24 рази атакували українські позиції на лиманському напрямку. Зокрема, намагалися просунутися вперед неподалік шести різних населених пунктів.

"Основні зусилля ворог докладав у районах Греківки, Тернів, Торського й у Серебрянському лісі", – уточнили військові.

У Національній гвардії України у Facebook показали, як бойова машина піхоти батальйону "Хорив" бригади "Буревій" пробирається крізь Серебрянський ліс, щоб виїхати на закриту позицію.

"Протягом години машина ковзає між стовбурами дерев. Тиша навколо лише на мить. Лунає наказ, машина вібрує, відлуння пострілів відбивається від землі, вбиваючи тишу і знищуючи ворожі укриття та позиції", – ідеться в повідомленні НГУ.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків. Восени 2022 року РФ за підсумками псевдореферендуму оголосила Луганську область "частиною своєї території".