Сирський доповів Зеленському про просування сил оборони України на відстань до 3 км у Курській області РФ

Зеленський 16 серпня заслухав доповідь Сирського про ситуацію на фронті
Скріншот: Володимир Зеленський / Facebook

Сили оборони України просунулися під час наступу в Курській області країни-агресора РФ. Про це 16 серпня президентові України Володимирові Зеленському доповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Відеозапис опублікували у Facebook Зеленського.

"Війська наступального угруповання продовжують ведення боїв, мають просування на деяких напрямках від одного до трьох кілометрів у бік противника. Уздовж усієї лінії фронту продовжуються бої. В цілому ситуація контрольована", – розповів Сирський.

За його словами, українські військові й далі поповнюють обмінний фонд.

"На даний час ідуть бої в районі [села] Мала Локня. Я сподіваюся, там буде взято багато полонених", – наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Сирський зазначив, що з ранку 16 серпня суттєвих змін на фронті на сході України, зокрема на покровському й торецькому напрямках, немає.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, після цього в регіоні точаться бої. ЗМІ писали, що Росія перекинула до Курської області військових і техніку з Бєлгородської області, а також з Донецької області України.

З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня Зеленський уперше офіційно повідомив, що сили оборони проводять операцію в Курській області. За його даними, там узяли в полон сотні російських військових.

За словами Сирського, станом на 15 серпня під контролем України – 1150 км&³2; і 82 населені пункти Курської області РФ. У регіоні створили першу військову комендатуру України, її очолив генерал-майор Едуард Москальов.