Сирський: Маємо позитивну динаміку ураження і знищення ворожих цілей дронами

Сирський провів нараду з командирами підрозділів безпілотних систем
Фото: СИРСЬКИЙ / Telegram

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський наголосив на позитивній динаміці ураження і знищення ворожих цілей ударними дронами. Про це він повідомив у Telegram за підсумками щомісячної наради з командирами підрозділів безпілотних систем.

"Маємо позитивну динаміку ураження і знищення ворожих цілей ударними дронами. Відтак 147 військовослужбовців підрозділів БПАК, які успішно нищать ворога та його техніку, заохотив відзнаками головнокомандувача", – написав Сирський.

Під час наради він заслухав доповідь командувача Сил безпілотних систем ЗСУ полковника Вадима Сухаревського щодо формування визначених підрозділів, а також результатів застосування дронів у районах виконання бойових завдань.

Окрім того, доповідали керівники структурних підрозділів видів і родів Збройних сил та інших складових сил оборони України щодо розвитку спроможностей підрозділів безпілотних авіаційних комплексів.

"Визначив конкретні задачі з прискорення розвитку цього роду сил, нарощування чисельності підрозділів БПАК, реагування на нові виклики з боку ворога та впровадження на полі бою передових технологічних розробок", – додав Сирський.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдавання ударів по ворогу. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і ті, які закупили на Заході та які передали західні партнери.

6 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський доручив створити в українських силах оборони окремий рід військ – Сили безпілотних систем, а 26 червня він підписав указ про їх створення.

10 червня Сухаревського призначили їхнім командувачем.