У Феодосії й далі горить нафтовий термінал. Увечері вибухнуло дві цистерни. Відео

Пожежа на терміналі у Феодосії триває з ранку 7 жовтня
Фото: ЧП ФЕОДОСИЯ (КРЫМ) / Telegram

На нафтовому терміналі у Феодосії в окупованому Криму ввечері 10 жовтня (приблизно о 22.10) вибухнула одна із цистерн із паливом. Про це написав паблік "Крымский ветер", іще низка Telegram-каналів опублікувала фото й відео вибуху. 

На оприлюднених кадрах зафіксовано вибух і великий стовп вогню над терміналом, масштабну пожежу видно на карті сервісу NASA FIRMS, створеного для моніторингу лісових пожеж.  

Після повідомлень у пабліках про вибух глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив, що у зв'язку з пожежею "стався викид паливних матеріалів на одному з терміналів". 

"Термінал оточили співробітники профільних служб, також на місці перебувають усі керівники. Тримаю ситуацію на особистому контролі, що пів години мені надходять доповіді з місця події через відеозв'язок", – написав він. 

Поки, запевняє Аксьонов, зони евакуації не збільшують. Водночас підписники "Крымского ветра" заявили, що поліція окупантів після вечірнього вибуху поспіхом покинула зону, з якої проводили евакуацію. 

Після 23.00 на терміналі вибухнула ще одна цистерна, усього за вечір – уже дві, повідомив "Крымский ветер".

Контекст:

Морський нафтовий термінал у Феодосії – найбільший в окупованому Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів (загалом на півострові їх два, другий – у Севастополі), він забезпечував, зокрема, й окупантів. За даними ЗМІ, поряд із ним стояла система ППО "Панцир-С1"

Уранці 7 жовтня 2024 року пабліки і ЗМІ повідомили про пожежу на нафтовому терміналі у Феодосії, згодом Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження об'єкта

Після удару сил оборони по ньому окупаційна влада оголосила у Феодосії режим техногенної надзвичайної ситуації муніципального характеру й почала відселяти людей, які живуть поруч з ураженим терміналом.