У Генштабі ЗСУ підтвердили ураження військового арсеналу в Брянській області. Там були ракети й авіабомби

Після атаки зафіксовано вибухи на території 67-го арсеналу ГРАУ міноборони Росії, розповіли в Генштабі ЗСУ
Скріншот: ASTRA / Telegram

У Генштабі ЗСУ підтвердили у Facebook ураження силами оборони України військового арсеналу російських окупантів у Брянській області країни-агресора РФ.

Наголошують, що 67-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління (ГРАУ) міноборони Росії було уражено підрозділами Сил безпілотних систем ЗСУ у взаємодії з іншими частинами сил оборони.

"На території складу зберігалися боєприпаси до ракетно-артилерійського озброєння, зокрема й ті, що надійшли із КНДР, а також керовані авіаційні бомби. Значна частина з них розміщувалася під відкритим небом", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили в Генштабі ЗСУ, після атаки зафіксовано вибухи на території об'єкта.

"Відомо про перекриття місцевою владою дороги в районі арсеналу. Результати бойової роботи уточнюються", – ідеться в повідомленні.

Ураження таких арсеналів "створює серйозні логістичні проблеми для російської армії, що суттєво знижує наступальний потенціал окупантів на загрозливих напрямках", резюмували українські військові.

Контекст:

Загалом у Росії є до 20 таких складів. 67-й арсенал ГРАУ – один із шести, розташованих на відстані до 750 км від України, повідомило Defense Express.

У вересні дрони також атакували 107-й арсенал ГРАУ (у Торопці Тверської області) та 23-й арсенал ГРАУ (розташований за 16 км на південь від уже знищеного приблизно вдвічі більшого складу в Торопці).