У Херсоні росіяни скинули вибухівку із дрона поруч із тролейбусом – військова адміністрація

Пошкоджено скло у тролейбусі, поруч із яким упала вибухівка
Фото: Роман Мрочко / Telegram

Росіяни скинули вибухівку із дрона поруч із тролейбусом. Про це 26 вересня в Telegram повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.  

"На розі вулиць у Дніпровському районі Херсона рашисти скинули вибухівку з безпілотника поруч із тролейбусом. Перехожі й пасажири, на щастя, не травмувалися. У водія стрес. У тролейбусі було вибито скло, яке вже замінили", – написав він у Telegram.

Також госпіталізовано 64-річного чоловіка, який наступив на вибуховий пристрій "Пелюстка" в парковій зоні Дніпровського району міста приблизно опівдні. У нього вибухова травма й осколкові поранення.

Загалом протягом доби росіяни атакували 24 населені пункти. У Херсонській області двоє людей загинули, ще 14 поранено, повідомив у Telegram начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові поцілили в об'єкти критичної інфраструктури, адмінбудівлю, культурний і медичні заклади, сільгосппідприємства й магазини. Також окупанти пошкодили стільникову вежу, газогін, складське приміщення, гаражі, сільгосптехніку, службовий і приватні автомобілі.

Унаслідок російських атак пошкоджені дев'ять багатоповерхівок і 20 приватних будинків.

Контекст:

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, наголосили у ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.