У Курській області ЗСУ штурмують будівлю жіночої колонії, де заблоковані окупанти – ЗМІ

У ВК №11 скеровували засуджених до строків від 10 до 20 років
Фото: ЕРА (ілюстративне)

Сили оборони України в Курській області дійшли до села Мала Локня, про це 23 серпня пише Bild.

За даними німецького видання, там, за 14 км від кордону України, розташована жіноча виправна колонія №11. Окупанти перетворили її на фортецю й чинять запеклий опір, залучаючи до боїв персонал ВК.

Кілька десятків російських солдатів закріпилися навколо колонії, звели барикади і використовують сторожові вежі в'язниці як вогневі позиції, стверджують журналісти, а ЗСУ використовують проти окупантів бойові машини піхоти й безпілотники.

Bild не знає, скільки засуджених жінок могло залишитися всередині колонії. Із 2011 року до ВК скерували 203 засуджених до строків від 10 до 20 років позбавлення волі, йдеться у статті.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області. За його словами, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони.

20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський проінформував, що під контролем України – 1263 км&³2; і 93 населені пункти російського регіону.