У Маріуполі п'ятеро дітей дістали поранення внаслідок вибуху знайденого снаряду

Поранення дістали троє дівчаток і двоє хлопчиків
Фото: depositphotos.com

В окупованому росіянами Маріуполі Донецької області внаслідок підриву вибухонебезпечного предмета в закинутій будівлі поранення дістали діти. Про це 26 вересня в Telegram повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

За його попередньою інформацією, постраждало п'ятеро дітей.

"Один хлопчик в лікарні в дуже важкому стані. Також постраждала дівчинка, стан на зараз намагаємося з'ясувати. Загалом на місце прибуло п'ять "швидких". Просто жах", – розповів Андрющенко.

Пізніше він додав, що в голові хлопчика – уламок, його готують до операції.

Життю чотирьох інших дітей, за його словами, нічого не загрожує.

Андрющенко припустив, що діти знайшли снаряд (міну).

"У цьому моменті варто нагадати, що росіяни припинили організовані роботи з розмінування житлової зони ще минулого року. Тому такого буде більшати. На жаль", – написав він.

Дві години потому ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін у Telegram написав, що внаслідок "необережного поводження зі знайденим вибухонебезпечним предметом" поранення дістало троє дівчат 10-ти і 13 років, а також 10 і 14-річний хлопчики. Троє з них – у важкому стані, двоє – у стані середнього ступеня важкості.

Контекст:

Російські війська оточили Маріуполь у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. З початку березня місто було у блокаді, із другої половини травня – в окупації.