"Виглядає прекрасно". ВМС знищили російські склади боєприпасів під Маріуполем, імовірно – "Нептуном" photo icon

Є припущення, що удару завдали українською ракетою "Нептун"
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України знищили склади боєприпасів російських загарбників поблизу окупованого Маріуполя (Донецька область). Про це пресслужба ВМС поінформувала у Facebook. 

"Днями підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України завдали ракетного удару по виявлених розвідкою важливих складах боєприпасів поблизу тимчасово окупованого Маріуполя. За підтвердженими даними, унаслідок удару було знищено як інфраструктуру сховищ, так і тонни боєприпасів, які загарбники накопичували для застосування на території України", – повідомили у ВМС.

Інших деталей військові не наводять, але депутат Маріупольської міської ради Дмитро Забавін розповідав "24 каналу", що в ніч на 13 вересня неподалік Маріуполя лунали гучні вибухи. 

Про прильоти й детонацію після них у Маріупольському районі тієї ночі писав також радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. За даними Андрющенка, ішлося про удари у трьох районах:

  • у "трикутнику" сіл Портівське, Рибацьке й Мелекіне (Андрющенко зазначав, що заграву від вибухів там було видно за 10 км);
  • між Мангушем і Маріуполем;
  • у лівобережному районі й на північний схід від Маріуполя в напрямку Донецька.

"Хорошо ж як. Таке відчуття, що за тиждень вирішили опрацювати всі координати за рік", – писав він.

Сьогодні ввечері Андрющенко, коментуючи повідомлення ВМС, поінформував, що в ніч на 13 вересня захисники знищили склад боєприпасів у селі Глибоке під Маріуполем.

"Знищені склади в селі Глибоке Маріупольського району після "бавовни" виглядають прекрасно. Точніше, самого складу вже немає. "Он испарился" з тоннами снарядів, мін і ракет для ППО", – зазначив радник і опублікував фото наслідків удару.

Defence Express припускає, що оскільки про ураження складу повідомили ВМС, то удару завдали, імовірно, українською крилатою ракетою "Нептун". 

Фото: Андрющенко Time / Telegram
Фото: Андрющенко Time / Telegram
Фото: Андрющенко Time / Telegram