У Міноборони України озвучили, скільки літаків і гелікоптерів РФ застосовує на війні

За даними Міноборони, РФ використовує на війні до 300 літаків
Фото: structure.mil.ru

Країна-агресор Росія застосовує у війні проти України до 600 літаків і гелікоптерів. Про це міністр оборони України Рустем Умєров розповів в інтерв'ю телеканалу "Рада", яке показали в ефірі телемарафону 21 вересня, Міноборони оприлюднило запис.

Про це зайшла мова під час обговорення питання про кількість винищувачів, яка потрібна Україні.

"Ми дивимося, скільки ворог використовує. Ворог використовує до 300 літаків, до 300 гелікоптерів, тому ми пояснюємо своїм партнерам, скільки бригад або крил нам потрібно. І в цьому плані ми їм також пояснюємо, обґрунтовуємо, які платформи нам потрібні, яке озброєння вони повинні мати", – сказав міністр.

Дані Генерального штабу ЗСУ свідчать, що за час повномасштабної війни РФ втратила 369 літаків і 328 гелікоптерів. Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону говорив у грудні 2023 року, що загалом у Росії залишилося приблизно 1,5 тис. військових літаків. Авіацію, яка атакує Україну, окупанти зосередили на 30–40 аеродромах, зокрема на захоплених територіях України й у Білорусі, розповів Ігнат.