У Курській області знищено російський Су-34 – Генштаб ЗСУ

Російський Су-34 знищили силами й засобами зенітних ракетних військ ПС ЗСУ, зазначили в Генштабі
Фото: Минобороны России / Fаcebook (ілюстративне)

У ніч на 14 серпня сили оборони України знищили російський винищувач-бомбардувальник Су-34 на території Курської області країни-агресора РФ. Про це поінформував Генштаб ЗСУ у Facebook.

"Сьогодні вночі на території Курської області (РФ) під час виконання бойового завдання силами й засобами зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗС України було знищено російський винищувач-бомбардувальник Су-34", – ідеться в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що робота з ліквідації окупантів, їхньої техніки й озброєння "триває невпинно".

Контекст:

Сили оборони проводять операцію в Курській області, повідомив 12 серпня президент України Володимир Зеленський. За даними головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського станом на той день, під контролем України була приблизно 1 тис. км&³2; території РФ.

13 серпня Зеленський поінформував, що під контролем України – 74 населені пункти Курської області РФ.

ЗМІ писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – запровадили режим контртерористичної операції.

Нелегітимний російський президент Володимир Путін висунув вимогу до міноборони РФ, щоб із Курської області "витиснули противника".

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 14 серпня, російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року, зокрема, втратили 366 літаків.