"Російський триколор падає на землю". Журналісти ТСН побували в Суджі, яку контролюють українські військові. Відео

Прапор РФ з однієї з адмінбудівель Суджі зняли українські військові
Фото: tsn.ua

14 серпня телевізійна група "1+1" побувала в російській Суджі (за 10 км від кордону із Сумською областю) Курської області країни-агресора РФ, яка зараз під контролем сил оборони України. Відео опубліковано в YouTube ТСН.

Журналістка Наталія Нагорна в сюжеті показала російський прапор, який з однієї з адмінбудівель Суджі зняли українські військові.

"Російський триколор падає на землю", – наголосила представниця ЗМІ.

Вона розповіла, що група ТСН під час в'їзду в Суджу побачила спалену колону російської військової техніки, яка рухалася в бік кордону України.

За словами Нагорної, місто Суджа не сильно зруйноване. Більшість пошкоджень – від авіабомб, які кидають самі росіяни.

У підвалах будинків перебувають люди, зараз українські військові беруть їх під свою опіку, додала журналістка. Зокрема, їм привезли гуманітарну допомогу.

Нагірна зазначила, що жителі російської Суджі скаржаться, що в них залишилося критично мало їжі і їм узагалі не повідомляли про евакуацію. А деякі з них уже тиждень перебувають у підвалах, звідки майже неможливо вийти через авіаудари.

Серед тих, хто залишився в Суджі, є також діти, ідеться в матеріалі.

Контекст:

6 серпня у РФ заявили про спробу ЗСУ атакувати кордон із Росією в Курській області, після цього в регіоні тривають бої. ЗМІ писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській та Бєлгородській – запровадили режим контртерористичної операції.

Нелегітимний російський президент Володимир Путін висунув вимогу до міноборони РФ, щоб із Курської області "витиснули противника". Йому доповіли 12 серпня, що "під контролем противника – 28 населених пунктів", а "глибина проникнення на територію Курської області – 12 км, ширина фронту – 40 км".

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше повідомив, що сили оборони проводять операцію в Курській області. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, під контролем України – приблизно 1 тис. км&³2; території РФ.

13 серпня Зеленський поінформував, що під контролем України – 74 населені пункти Курської області РФ.