У Ніжині госпіталізували чотирьох людей після нічної атаки РФ дронами Shahed, гуртожиток через влучання непридатний для проживання. Фото

У пошкодженому через російську атаку гуртожитку в Ніжині проживали люди пенсійного віку, розповів мер
Фото: Oleksandr Kodola / Facebook

У Ніжині Чернігівської області через російську атаку дронами Shahed у ніч на 26 липня госпіталізували чотирьох людей. Про це у Facebook повідомив мер міста Олександр Кодола.

"Сьогодні ворог знову здійснив повітряну атаку Shahed по нашій громаді. Є влучання в багатоквартирний житловий будинок. Найголовніше, що всі живі, чотирьом мешканцям надано медичну допомогу в міській лікарні", – написав Кодола.

За його словами, житловий будинок має серйозні пошкодження й поки непридатний для проживання.

"Вирішуємо питання про переселення мешканців будинку в тимчасове житло на території міста Ніжина. Також уже звертаємося до партнерів щодо забезпечення постійним житлом постраждалі родини", – наголосив мер.

Як розповів Кодола, комунальні служби Ніжина розбирають завали і проводять аварійно-відновлювальні роботи.

У коментарі "Суспільному" Кодола поінформував, що загалом по медичну допомогу в Ніжині звернулося 15 людей із гіпертонічним кризом.

Він зазначив, що в пошкодженому через російську атаку гуртожитку проживали люди пенсійного віку, із 24 квартир зазнало пошкоджень 15.

"Немає в ньому ні газу, ні води, ні світла. Треба робити капітальний ремонт", – уточнив мер Ніжина.

Контекст:

Російські окупанти в ніч на 26 липня атакували Україну 22 ударними БПЛА типу Shahed, сили ППО знищили 20 із них у Херсонській, Сумській, Житомирській та Чернігівській областях, поінформували в ПС ЗСУ.

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомляв про влучання в об'єкт інфраструктури й заселений гуртожиток, а також пораненого в Ніжині через російську атаку.