У Росії заявили про дронову атаку на аеропорт і автозавод Калуги, є руйнування. Відео

У районі аеропорта збили два дрони, є руйнування, написав Mash
Фото: Международный аэропорт Калуга / Facebook

У ніч на 30 серпня країну-агресора Росію атакували безпілотники, над кількома областями працювала ППО. Про це заявила пресслужба міністерства оборони РФ у Telegram.

18 дронів нібито збили: 11 – над територією Брянської області, чотири – над Калузькою, один – на Бєлгородською областю і два – над тимчасово окупованим росіянами Кримом, ідеться в повідомленні.

Як зазначив у Telegram губернатор Калузької області Владислав Шапша, чотири безпілотники уразили на околиці міста Калуга.

Російський пропагандистський Telegram-канал Mash написав, що два дрони збили на підльоті до міжнародного аеропорту, який розташований на околиці Калуги, є руйнування. За попередньою інформацією Telegram-каналу, дрони, імовірно, прямували в бік колишнього автомобільного заводу Volkswagen, який розташований за 5 км від летовища. Підприємство нещодавно відкрили після зміни німецького власника.

"Калужские новости" 12 серпня написали, що заводом володіє AGR Automotive Group. Група спеціалізується на збиранні й продажу автомобілів, запасних частин і сервісному обслуговуванні транспортних засобів.

Контекст:

З початку року Україна посилила атаки на об'єкти військової інфраструктури на території Росії. Відповідальність за частину інцидентів неофіційно взяли СБУ й військова розвідка України. 

Зокрема, Калузька область уже потрапляла під атаку безпілотників. У ніч на 12 травня дрони ударили по нафтохімічному підприємству Калуги.