У Румунії вкотре виявили уламки російського безпілотника

У румунському міноборони зазначили, що інфраструктура країни не постраждала
Фото: dpsu.gov.ua (архів)

У Румунії 4 жовтня вчергове виявили уламки безпілотника, якими країна-агресор РФ атакує Україну. Про це повідомила пресслужба румунського міністерства національної оборони.

Зазначено, що уламки знайшли приблизно за 1 км від Георгіївського гирла в дельті Дунаю. Дрон виявили у заміській зоні, інфраструктура країни не постраждала.

Військові та правоохоронці обшукали цю територію й передадуть фрагменти російського БПЛА на експертизу, ідеться в повідомленні.

У міноборони Румунії наголосили, що рішуче засуджують атаки Росії на цивільну інфраструктуру України. Ці напади там назвали "невиправданими" й такими, що "серйозно суперечать нормам міжнародного права".

Контекст:

Це не перший зафіксований випадок потрапляння на територію Румунії російських безпілотників під чат повітряних атак на Одеську область. Зокрема, 24 вересня румунське міноборони повідомляло про знайдені уламки ударного дрона в селі Плауру, яке розташоване на іншому боці Дунаю від українського міста Ізмаїл. 8 вересня російський БПЛА виявили поблизу румунського населеного пункту Періправа.

Окрім Румунії, російські дрони й ракети також перетинають повітряний простір інших держав – членів НАТО (РумуніїПольщі й Латвії), через що країни закликали союзників негайно посилити ППО на східному фланзі Альянсу.