Окупанти за 7 км від Покровська. В естонській розвідці припускають, що ЗСУ вийдуть із міста до кінця року

У напрямку Покровська окупанти за останній тиждень просунулися приблизно на 1–2 км, розповіли в естонській військовій розвідці
Фото: 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу / Facebook (ілюстративне)

Російські окупаційні війська перебувають на відстані майже 7 км від околиць Покровська Донецької області. Про це 4 жовтня в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Відеозапис опубліковано в YouTube каналу "Ми – Україна".

За словами Добряка, через обстріли окупантів, зокрема удари коригованими авіабомбами, у місті пошкоджено приблизно 80% критичної інфраструктури.

"Тільки вчора було два обстріли. Це шість КАБ. О 10.30 гатили по центру міста, на жаль, у нас чотири поранені – два за перший обстріл. І о 23.00 також було три КАБ і також були поранені. Це цивільна інфраструктура, як завжди, критична інфраструктура, уже майже її немає. Там майже на 80% пошкоджено або зруйновано. Ворог залишає нас без світла, без води, без газу. [...] "Готують" нас до зими", – розповів начальник Покровської МВА.

Добряк зазначив, що в Покровську зараз залишається 13 050 осіб, серед них 94 – діти.

"Я дякую всім нашим містянам, які дослухалися й евакуювалися. Ще півтора місяця [тому] в місті було 48 тис. людей і майже 5900 дітей. Тобто ми бачимо динаміку, [...] але евакуація продовжується", – наголосив він.

У військовій розвідці Естонії припускають, що сили оборони України можуть бути змушені покинути Покровськ до кінця року.

У напрямку Покровська, який є центром атак окупантів, РФ за останній тиждень просунулася приблизно на 1–2 км, а відстань до околиць Покровська – приблизно 5–7 км, поінформував заступник начальника Головного управління розвідки міноборони Естонії Янек Кессельманн, якого 4 жовтня процитував ERR.

На його думку, якщо така інтенсивність триватиме, то, "цілком імовірно, до кінця цього року ЗСУ будуть змушені відступити з Покровська й зайняти позиції глибше в тилу".

Контекст:

На території Донецької області з перших днів повномасштабної війни тривають бої, тут пролягає лінія розмежування.

Згідно з повідомленнями Генштабу, протягом останніх місяців покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв про припинення просування окупантів на цьому напрямку.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 4 жовтня, за минулу добу окупанти найбільше атакували на покровському напрямку – 30 разів.