Сирський відвідав бригади ЗСУ в районі Вугледару, Курахового і Покровська

Сирський відвідав бригади на найгарячіших ділянках фронту, розповіли в Генштабі ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Головком ЗСУ Олександр Сирський відвідав бойові бригади на найгарячіших ділянках східного фронту – вугледарському, курахівському і покровському напрямках. Про це 28 вересня проінформував Генштаб ЗСУ.

Сирський розповів у Facebook, що відвідав зокрема розташування 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша.

"Солдати, сержанти та офіцери бригади ефективно стримують російського агресора на напрямку головного удару ворога. Щодня у смузі своєї відповідальності наші захисники завдають агресору відчутних втрат", – написав головком ЗСУ.

За його словами, лише цього тижня воїни бригади Довбуша знешкодили понад 500 окупантів, знищили два танки, 12 одиниць бронетехніки, 370 БПЛА і ще десяток іншої техніки супротивника.

Контекст:

На території Донецької області з перших днів повномасштабної війни тривають бої, тут проходить лінія розмежування.

Згідно з повідомленнями Генштабу, останніми місяцями покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку. 13 вересня у зведенні Генштабу повідомили про складну ситуацію на курахівському напрямку.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у звіті за 24 вересня зазначили, що росіяни намагаються оточити українських військових і змусити їх відступити з Вугледару.

За даними Forbes, після 31 місяця оборони Вугледара 72-а бригада імені Чорних Запорожців ЗСУ нібито почала відступати, щоб зайняти вигідніші оборонні позиції. Проте сама бригада спростувала інформацію про свій вихід із Вугледару.