У Севастополі партизани виявили секретний центр підготовки росіян

Партизани виявили в Севастополі секретний центр підготовки окупантів
Фото: "Атеш" / Telegram

У тимчасово окупованому Севастополі партизани виявили секретний центр підготовки російських загарбників, він розташований у так званій школі водолазів. Про це 16 липня в Telegram повідомив партизанський рух "Атеш".

"Агент "Атеш" зі складу ЗС РФ повідомив нам про севастопольський центр підготовки ЗС РФ, який, за легендою, є школою для водолазів, де він і проходив навчання", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що в центрі відбуваються тренування особового складу, зокрема й нестандартні, такі як стрільба по мішенях у воді.

Партизани зауважили, що ворог останнім часом полюбляє маскувати силові структури під МНС.

Контекст:

Із початку повномасштабної війни сили оборони України неодноразово атакували об'єкти російських окупантів у Криму. У 2024 році, зокрема, вибухи пролунали в Джанкої на військових об'єктах, на кораблях у Севастополі й аеродромі Бельбек. Україна взяла на себе відповідальність за частину атак (але не за всі).

Навесні у Криму уразили кілька важливих для забезпечення зв'язку й розвідки об'єктів, зокрема "таємну" радіотехнічну військову частину на Ай-Петрі й центр зв'язку армії РФ під Алуштою.

Останніми тижнями Україна успішно атакує елементи системи ППО РФ у Криму, зокрема дивізіони ЗРК С-300 й С-400. Відомостей про ураження у Криму систем С-500, про розміщення яких окупантами заявив начальник ГУР МО України Кирило Буданов, поки не надходило.

28 червня Міністерство оборони України заявило про ураження російського центру космічного зв'язку у Криму.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляли, що росіяни навмисно розміщують військову техніку в цивільних районах Криму й заохочують туризм на півострові.