У Сумах уже 21 постраждалий через атаку Shahed. З'явилося відео повторного удару окупантів

Окупанти повторно атакували Суми БПЛА Shahed, розповіли в ДСНС
Скріншот: Головне управління ДСНС України у Сумській області / Facebook

Кількість поранених унаслідок російського подвійного удару дронами Shahed по Сумах 28 вересня зросла до 21 (станом на 17.20). Про це в Telegram проінформував т.в.о. мера Артем Кобзар.

"Після сьогоднішнього прильоту Shahed, на жаль, є дев'ять людей загиблих, 21 людина поранена", – сказав Кобзар.

Він додав, що 29-го і 30 вересня в Сумах оголосили днем жалоби за загиблими.

У Головному управлінні ДСНС України в області повідомили у Facebook, що через атаку Shahed значних руйнувань і пошкоджень зазнали будівлі медзакладів, виникло кілька осередків горіння.

Зазначають, що, коли людей, які перебували в медзакладі, евакуювали в безпечне місце і проводили гасіння пожежі, надійшла інформація про загрозу повторного удару.

"Співробітники ДСНС встигли відійти. Цього разу вороже влучання було поряд з епіцентром події між двома п'ятиповерховими житловими будинками, – ідеться в повідомленні. – Із пошкоджених житлових будинків співробітники ДСНС евакуювали мешканців і ліквідували осередки горіння".

Загалом удалося евакуювати 122 осіб, резюмували в ГУ ДСНС у Сумській області.

Контекст:

Про те, що РФ двічі обстріляла Суми, уранці повідомила обласна військова адміністрація. Окупанти завдали удару безпілотником по медичному закладу, пізніше – спрямували дрон у район житлової забудови.

В ОВА раніше повідомляли про дев'ятьох загиблих і 12 постраждалих через російську повітряну атаку.