У Запоріжжі завершили рятувальні роботи після авіаударів РФ. Кількість постраждалих зросла до 32

Унаслідок російського авіаудару по Запоріжжю 1 жовтня постраждало три дівчинки, розповіли у ДСНС
Фото: Поліція Запорізької області / Facebook

У Запоріжжі завершили пошукові й аварійно-рятувальні роботи на всіх адресах місць прильотів унаслідок авіаударів країни-агресора РФ 1 жовтня. Про це повідомляють у Facebook Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

Зазначають, що ворог влучив у 15-поверховий житловий будинок, унаслідок чого частково зруйновані верхні поверхи й пошкоджений його фасад.

Рятувальники обстежили квартири будинку й евакуювали жителів, поінформували в ГУ ДСНС у регіоні.

"Вогнеборці ліквідували декілька загорянь в інших місцях авіаударів в одному з районів міста", – ідеться в повідомленні.

У поліції області розповіли у Facebook, що станом на 19.00 є інформація про 32 поранених через російський авіаудар по Запоріжжю, з них – 14 чоловіків, 15 жінок і троє дітей 12, 10 і дев'яти років. Ще одна людина загинула.

"Унаслідок обстрілів частково зруйнована багатоповерхівка і приватні будинки. Вибуховою хвилею й уламками пошкоджені об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, довколишні багатоквартирні будинки, домоволодіння, магазини, гаражі й автомобілі", – ідеться в повідомленні.

У ГУ ДСНС в області додали, що постраждало три дівчинки, двох людей врятували надзвичайники.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. Обласний центр їм захопити не вдалося. Відтоді окупанти регулярно обстрілюють підконтрольні Україні населені пункти області, зокрема Запоріжжя.

1 жовтня приблизно о 12.00 окупанти вдарили по двох районах облцентру авіабомбами, повідомили в обласній прокуратурі. За даними поліції, росіяни завдали семи ударів (попередньо – авіабомбами із фугасною боєголовкою).