У ЗСУ розповіли про тактичну важливість Часового Яру і яку частину міста зараз контролюють росіяни

Росіяни штурмують українську оборону в Часовому Яру по лінії Каналу групами до 12 людей, зазначив Полухін
Фото: 24 ОМБр імені короля Данила / Facebook

Військові країни-агресора Росії контролюють приблизно 40% міста Часів Яр Донецької області. Про це 29 серпня розповів представник пресслужби 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Андрій Полухін в ефірі національного телемарафону, який транслював канал "Рада".

За словами Полухіна, потенційне захоплення Часового Яру надасть росіянам перспективу окупації всієї Донецької області.

"Наразі ворог контролює всю частину міста, котра знаходиться до [мікрорайону] Каналу – це приблизно 40% цього міста. При захопленні міста Часів Яр він отримає тактичну перевагу на висоті, котра знаходиться над великими містами, такими як Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ і логістичним шляхом між ними. Це буде дуже небезпечна річ у плані розвитку їхнього успіху по захопленню Донецької області в адміністративних межах", – повідомив представник пресслужби.

Він зазначив, що внаслідок боїв Часів Яр – розбитий.

Росіяни штурмують українську оборону по лінії Каналу групами до 10–11 людей, додав Полухін.

Контекст:

З початку року російські окупанти вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому 2024 року їм удалося захопити Авдіївку Донецької області. Зараз напружені бої тривають за місто Часів Яр.

29 квітня The New York Times писала, що росіяни прискорили наступ на сході й хочуть прорвати лінію фронту, доки Україна не отримала допомоги США. Окупація Часового Яру, імовірно, – "тільки питання часу", заявляли в ГУР.

20 червня 24-та ОМБр повідомила про передислокацію в район Часового Яру для посилення оборони.

У ЗСУ розповіли 4 липня, що сили оборони відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру.