Україна має деокупувати всі свої території, включно з Кримом – депутатка Європарламенту від Данії

Мельхіор висловила своє ставлення до війни в Україні
Фото: karmel80 / Instagram

Війна Росії проти України має завершитися деокупацією всіх українських територій, включно з Кримом. Про це 16 травня заявила виданню Guildhall депутатка Європейського парламенту від Данії, членкиня комітету з правових питань Карен Мельхіор.

"Для мене перемога України – це повернення контролю над своїми територіями, включно з Кримом. Крим під окупацією вже понад 10 років, і це, мабуть, жахливо для українців, які там живуть, бути під окупацією так довго. Ми маємо підтримати перемогу України", – сказала вона.

За словами європарламентарки, допомогти Україні боротися з російською агресією має НАТО.

"Я не впевнена, що була яка-небудь декларація країн НАТО, в якій у правильних висловлюваннях ідеться про те, що метою [Альянсу] є перемога України і де б дали визначення української перемоги. Україна має сама вирішувати, що таке перемога", – вважає Мельхіор.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України, включно з Кримом.

В останні місяці загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому їм удалося захопити Авдіївку Донецької області. Напружені бої точаться за Часів Яр, а також на півночі Харківської області.