Українські спецпризначенці провели операцію на окупованій Тендрівській косі та знищили ворожу техніку. Відео

Це не перший успішний активний захід спецпризначенців ГУР, зазначили в розвідці
Фото: Спецпідрозділ ГУР МО України "Артан" / Facebook (архів)

Cпецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" і Морського центру Головного управління розвідки Міноборони України 6 серпня провели операцію в північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їхню техніку й фортифікації. Про це поінформували 7 серпня у пресцентрі ГУР. 

"Уночі десантна група спецпризначенців висадилася на Тендрівській косі та знищила ворожу броньовану техніку, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ противника, а також зруйнувала фортифікаційні укріплення росіян. Під час бою російські загарбники зазнали втрат серед особового складу – точна кількість уточнюється", – ідеться в повідомленні. 

У ГУР наголосили, що бійці виконали завдання, зокрема й секретну його частину, і відійшли без втрат.
 
Розвідка додає, що це не перший успішний активний захід спецпризначенців ГУР на окупованій росіянами Тендрівській косі.

"Відповідні дії – лише частина масштабного плану сил безпеки й оборони України, реалізація якого триває", – зазначили в ГУР.

За оцінкою командира спецпідрозділу ГУР "Артан" із позивним Титан, завдання було виконано максимально успішно, повідомили у спецпідрозділі. 

"Для нас це вже не перший успішний захід на Тендрівській косі, яку ще в лютому 2022 року окупувала Росія. Усе розкрити не можу, але ворог точно знає, які суттєві наслідки для нього були минулого разу. І так само йому ще довго буде "відгукуватися" нинішня місія", – анонсував він. 

Тендрівська коса – вузький острів завдовжки приблизно 65 км і завширшки до 1,8 км. Коса розташована в північній частині Чорного моря, біля берегів тимчасово окупованої частини Херсонської області. 

Скріншот: google.com / maps