Умєров і Сирський доповідали Зеленському, пріоритет – зброя на всіх донецьких напрямках

Завдання України – максимально зміцнити позиції і максимально тиснути на Росію, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 13 вересня заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова і головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Про це глава держави сказав у вечірньому відеозверненні, яке опублікували у Facebook ОП.

"Перший пріоритет – це зброя для наших воїнів на покровському, курахівському, торецькому напрямках, на всіх донецьких напрямках, загалом по фронту", – підкреслив Зеленський.

За словами президента, це і питання постачання, і питання виробництва – як в Україні, так і спільного із партнерами.

"Завдання – максимально зміцнити наші позиції та максимально тиснути на Росію, – зазначив Зеленський. – Цю війну можна завершити справедливо тільки на сильних позиціях. Усе для цього ми робимо".

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, протягом останніх місяців покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ здійснюють наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні.

13 вересня в Генштабі ЗСУ повідомили про складну ситуацію на курахівському напрямку.