Уночі РФ випустила по Україні п'ять ракет і пів сотні безпілотників. Половина дронів упали самі – ЗСУ

ЗСУ знешкодили 24 ударні БПЛА Shahed-131/136
Фото: Повітряне командування "Південь" / Facebook

У ніч на 31 серпня армія країни-агресора Росії атакувала Україну балістичною ракетою "Іскандер-М", чотирма зенітними керованими ракетами С-300 і 52 ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Про це Повітряні сили Збройних сил України повідомили в Telegram.

Ракетний обстріл окупанти вели з Воронезької області РФ й окупованої частини Донецької області. Безпілотники летіли в Україну з Курської області.

Сили оборони знищили половину російських дронів.

"У результаті протиповітряного бою збито 24 ударні БПЛА Shahed-131/136, 25 –локаційно втрачені (упали самостійно). Два безпілотники полетіли в напрямку Росії, ще один – у республіку Білорусь", – ідеться у зведенні.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській і Сумській областях, зазначили у ПС.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Однак після його заяви були нові масовані атаки по Україні.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них 201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, наголосили у ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.