Уночі ЗСУ збили над Україною шість дронів і дві ракети

Протиповітряна оборона працювала в чотирьох областях
Фото: Повітряне командування "Схід" / Facebook

У ніч на 9 вересня армія країни-агресора Росії атакувала Україну ракетами й безпілотниками. Про це повідомили в Повітряних силах Збройних сил України.

Окупанти випустили три керовані авіаційні ракети Х-59/69 і вісім ударних БПЛА з повітряного простору Курської області РФ. Більшість повітряних цілей сили оборони знищили.

"У результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 і шість ударних БПЛА типу Shahed. Два ворожі безпілотники локально втрачені на території України (імовірно, упали під впливом засобів радіоелектронної боротьби). Також унаслідок активної протидії одна з ракет Х-59/69 не досягла своєї цілі", – розповіли у ПС.

Протиповітряна оборона працювала в Київській, Черкаській, Сумській і Дніпропетровській областях, поінформували в ЗСУ.

У Київській обласній військовій адміністрації вранці розповідали, що ЗСУ збили всі дрони, які летіли вночі на столицю.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.