Упродовж доби на фронті сталося 158 боїв, майже третина – на покровському напрямку

ЗСУ відбивають спроби штурмів РФ на кількох напрямках фронту
Фото: 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого / Facebook

Протягом останньої доби на лінії зіткнення сил оборони з армією країни-агресора Росії сталося 158 боїв. Про це 20 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За його даними, найактивніше окупанти штурмують на покровському напрямку – там ЗСУ відбили 63 атаки РФ. Найбільше – у районах Новогродівки, Михайлівки й Воздвиженки, ідеться в ранковому зведенні.

24 рази росіяни намагалися просунутися на торецькому напрямку, у районах Північного, Нью-Йорка, Неліпівки, Залізного й, найактивніше, біля Торецька, розповіли в ГШ. Там же противник скинув дев'ять керованих авіабомб.

Спроби штурмів армія РФ продовжує на куп'янському й харківському напрямках, бої тривають біля Липців, у Вовчанську, у районах Глушківки, Стельмахівки, Кругляківки, Синьківки, Андріївки й поряд із Лозовою, ідеться в повідомленні.

У ЗСУ також вказують на збереження активності ворога на лиманському, сіверському, краматорському, курахівському та времівському напрямках. У Херсонській області відбито один штурм загарбниками українських позицій, поінформував Генштаб.

Уранці сили оборони оновили дані про втрати РФ: протягом доби з армії РФ вибули вбитими й пораненими понад 1,3 тис. окупантів.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, після цього в регіоні тривають бої.