Уранці РФ атакувала Україну 200 ракет і дронів – Зеленський

Зеленський: Путін собі не зраджує
Фото: president.gov.ua

Уранці 26 серпня країна-агресор Росія випустила по Україні понад 100 ракет і майже стільки ж безпілотників Shahed. Про це президент України Володимир Зеленський сказав у зверненні, відео він опублікував у Telegram.

За його словами, це був один із найбільших комбінованих ударів, окупанти завдали значної шкоди енергетичній та іншій цивільній інфраструктурі. Усюди, де є вимкнення електрики, уже проводять відновлювальні роботи, зазначив глава держави.

"[Нелегітимний президент РФ Володимир] Путін собі не зраджує: це хвора істота – усім уже давно зрозуміло. Але так само зрозуміло: він може робити тільки те, що світ йому дозволяє робити. Слабкість, недостатність рішень у відповідь живить терор. І кожен лідер, кожен наш партнер знає, які сильні рішення потрібні, щоб усю цю війну припинити, і припинити справедливо. Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень", – наголосив Зеленський.

Контекст:

Уранці 26 серпня по всій Україні оголошували тривогу, а Повітряні сили Збройних сил України попереджали про масовану атаку країни-агресора Росії з використанням безпілотників і різного типу ракет.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що країна-агресор атакувала 15 областей України із застосуванням БПЛА, крилатих ракет і балістичних ракет "Кинджал". "Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура", – наголосив він.

Прильоти, зокрема, зафіксовано в Харкові, Полтавській областіЛуцьку й інших регіонах. Відомо про загиблих у Луцьку, Дніпропетровській, Житомирській і Запорізькій областях. Через масовану атаку ворога в Україні застосували екстрені вимкнення електроенергії.

Головне про ранкове бомбардування України – в оглядовому матеріалі "ГОРДОН".