У районі Вовчанська триває бій, на покровському й оріхівському напрямках ворог намагається просунутися – Генштаб ЗСУ

Українські військові відбили частину атак ворога, бойові дії тривають
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр / Facebook

Протягом минулої доби на фронті в Україні зафіксовано 98 бойових зіткнень, ворог завдав по позиціях українських військ і населених пунктах трьох ракетних ударів, скинув 98 авіабомб і здійснив приблизно 4 тис. обстрілів. За сьогодні вже сталося 40 боїв, поінформував у ранковому зведенні 12 червня Генштаб ЗСУ. 

"Тривають спроби загарбників атакувати Вовчанськ на харківському напрямку. Від початку доби в районі міста триває боєзіткнення. Ситуація контрольована. На куп’янському напрямку спроба агресора атакувати в районі Петропавлівки зазнала невдачі. Напружена ситуація біля М’ясожарівки, де наразі триває бій", – ідеться в повідомленні.

На лиманському напрямку точаться бої в районах Дружелюбівки, Невського й Серебрянського лісництва. Ситуація під контролем сил оборони, підкреслили в Генштабі. 

На сіверському напрямку напружена ситуація поблизу Спірного й Роздолівки, де від початку доби вже сталося 11 боєзіткнень, із них два – відбито без успіху для ворога, дев’ять – іще тривають.

На покровському напрямку окупанти намагаються просунутися в районах Калинового, Новоолександрівки та Новопокровська. За сьогодні вже сталося 10 атак, три з яких результативно відбили. Бойові дії тривають.

Агресор і далі тисне на українські позиції на курахівському напрямку, у районах Красногорівки й Георгіївки. Ситуація контрольована, боєзіткнення тривають, зазначили у зведенні.

На оріхівському напрямку ворог двічі зазнав невдачі під час спроб витіснити українських захисників із позицій у районі Малої Токмачки. 

На решті напрямків активних дій окупанти не проводили.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

Протягом останніх місяців загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому їм вдалося захопити Авдіївку Донецької області. Напружені бої точаться за Часів Яр.

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. Увечері 16 травня в ОВА заявили, що активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинено. За даними Зеленського, окупанти в Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону, а співвідношення втрат під час наступу РФ у Харківській області становить восьмеро росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.