Від авіаудару по Харкову згоріла у власній квартирі мати військового – поліція

Тіло виявили на 10-му поверсі розбомбленого будинку
Фото: Yan Dobronosov / Facebook

Однією із шести жертв авіаудару армії країни-агресора Росії по Харкову 30 серпня стала 71-річна мати українського захисника. Про це повідомив начальник слідчого управління обласної поліції Сергій Болвінов.

Він розповів, що експерти завершили роботу з ДНК виявлених на місці прильоту обгорілих останків, які не впізнали. Тіло знайшли на десятому поверсі розбомбленого будинку.

"Припускали, що це – мешканка 12-поверхівки, яку розшукував син. Він військовослужбовець, приїхав на місце, як тільки дізнався про трагедію. Але впізнати матір було неможливо, тому наші криміналісти порівняли ДНК-профілі загиблої із чоловіком, який шукав матір, і вони співпали. Жінці був 71 рік, вона буквально згоріла у власній квартирі через ворожий удар", – проінформував Болвінов.

Уночі міський голова Ігор Терехов повідомляв, що з-під завалів будинку в Індустріальному районі Харкова дістали жінку, яка загинула.

Контекст:

Окупанти 30 серпня завдали масованих ударів по Харкову приблизно о 15.15, атакувавши чотири райони міста, поінформували у прокуратурі області. Російські Су-34 випустили з-під Бєлгорода п'ять 500-кілограмових керованих авіабомб із фугасною боєголовкою ФАБ-500, повідомили в поліції.

За даними прокуратури, в Індустріальному районі зафіксовано пряме влучання у 12-поверховий житловий будинок, у Немишлянському – пряме влучання в місцевий парк, у Слобідському – пошкоджено понад 10 житлових будинків, господарські будівлі та автомобілі, у Київському – пошкоджено заклад вищої освіти, адмінбудівлі, кафе, магазини, приміщення цивільних підприємств.

За останніми даними, шестеро людей загинули, 80 поранених (із них 22 дітей, зокрема 10-місячне немовля). У Харкові 31 серпня оголосили жалобу.

31 серпня Державна служба з надзвичайних ситуацій Харківської області продовжила розбирання завалів 12-поверхового будинку, зруйнованого російською авіабомбою. Там опублікували відео демонтажу частини будівлі.