У Харкові п'ятеро загиблих і приблизно пів сотні поранених через удар РФ. П'ять КАБ запустили з-під Бєлгорода. Фото

Пряме влучання зафіксували в 12-поверховий житловий будинок в Індустріальному районі Харкова, зазначили в прокуратурі
Фото: Харківська обласна прокуратура / Telegram

У Харкові до п'ятьох зросла кількість загиблих через російський авіаудар корегованими бомбами вдень 30 серпня. Про це повідомляють у Telegram прокуратури області.

За даними слідства, окупанти завдали масованих ударів по Харкову приблизно о 15.15.

"Пряме влучання зафіксовано у 12-поверховий житловий будинок в Індустріальному районі міста Харкова. Сталася пожежа, ліквідація якої триває. У Київському районі пошкоджено гаражі, навчальний заклад. У Слобідському районі пошкоджено житлові будинки", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що серед загиблих є 14-річна дівчинка.

"За попередніми даними, удари по місту були завдані керованими авіабомбами з населеного пункту Дубове Бєлгородської області країни-агресора РФ із літаків Су-34", – ідеться в повідомленні.

Голова ОВА Олег Синєгубов проінформував у Telegram, що кількість постраждалих у Харкові зросла до 47.

Раніше він зазначав, що 20 травмованих людей перебувають у тяжкому або вкрай тяжкому стані.

"Є постраждалі з ампутаціями. Один із поранених помер у медичному закладі, – написав Синєгубов у Telegram. – Є ризик руйнування будинку".

Як розповіли в обласній прокуратурі, росіяни випустили п'ять КАБ у чотирьох районах Харкова.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – із 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. Відтоді окупанти майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.

30 серпня окупанти влучили КАБ у під'їзд 12-поверхового будинку в Індустріальному районі Харкова, через що виникла пожежа. Мер міста Ігор Терехов повідомляв про трьох загиблих у багатоповерхівці. Окрім того, раніше він повідомляв про загиблу на дитячому майданчику дівчинку в Немишлянському районі. В ОВА інформували про 28 постраждалих у Харкові через російський удар.