Військові та пілоти РФ в Україні страждають від браку питної води, деякі з них використовують калюжі – британська розвідка

В армії РФ норми споживання води значно скорочено
Фото: ЕРА

Частина підрозділів армії-агресора Росії, які воюють в Україні, ймовірно, відчуває дефіцит питної води. Про це міністерство оборони Великобританії пише в Х 13 серпня з посиланням на звіт британської розвідки.

У повідомленні наголошують, що, просуваючись в Україні, окупанти руйнують інфраструктуру, що призводить до перебоїв у водопостачанні.

Водночас у липні блогери повідомляли, що норма води для російських пілотів була обмежена до одного літра на день, що становить четверту частину рекомендованого споживання в умовах спеки. У підсумку окупанти шукають воду в місцевих жителів.

Для виходу із ситуації росіяни на фронті намагаються використовувати саморобні очисні пристрої й фільтрують воду з калюж, пише розвідка.

"Це, з великою ймовірністю, призвело до зростання захворювань, які передаються через воду, серед солдатів РФ. Брак води, котрий призводить до зневоднення та підвищеного ризику інфікування, майже напевно вплине на моральний дух та оперативну ефективність", – ідеться в огляді.