Уночі українська ППО збила всі сім ворожих дронів-камікадзе – Олещук

Олещук розповів про роботу ППО вночі
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook

Уночі 1 серпня російські окупанти атакували Україну ракетами й дронами-камікадзе, усі безпілотники збили. Про це повідомив у Telegram командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

"Радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід семи Shahed. Усі збито протиповітряною обороною на Київщині, Полтавщині, Херсонщині та Дніпропетровщині", – написав він.

За даними командувача Повітряних сил ЗСУ, російські окупанти запускали безпілотники з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму і з Курська на території країни-агресора Росії.

Також ворог ударив по Україні балістичними ракетами "Іскандер-М" із Воронезької області РФ і з Криму, про їх збиття Олещук не повідомив.

Київська обладміністрація повідомила, що через уламки збитих ворожих безпілотників дістало поранення двоє людей.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти організували 22 березня. Сили оборони України знищили 92 повітряні цілі окупантів зі 151, зокрема 35 крилатих ракет, дві авіаційні ракети і 55 дронів Shahed.

25 червня Олещук повідомляв, що з 1 січня окупанти випустили по території України 2277 ударних дронів типу Shahed. ППО знищила приблизно 86% – 1953 безпілотники.