За добу ЗСУ відбили майже пів сотні атак під Покровськом, окупанти втратили понад 70 артилерійських систем – Генштаб ЗСУ

Українські воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі й техніці, наголошують у Генштабі
Фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада / Facebook

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 139 бойових зіткнень. Про це повідомив у ранковому зведенні 18 серпня Генштаб ЗСУ.

"На покровському напрямку наші захисники відбивали 46 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Миролюбівка, Новотроїцьке, Новогродівка, Гродівка, Миколаївка, Желанне та Завітне. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки, Миколаївки та Новожеланного, противник активно застосовував штурмову та бомбардувальну авіацію", – зазначили в Генштабі.

Також окупанти були активними на лиманському (24 атаки), торецькому (19), краматорському (12) напрямках.

"Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі й техніці", – наголосили у зведенні.

За даними Генштабу, протягом минулої доби втрати російських загарбників сягнули 1170 осіб.

Також українські захисники знешкодили сім танків, сім бойових броньованих машин, 71 артилерійську систему, одну РСЗВ, 38 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 79 автомобілів і дві одиниці спецтехніки окупантів.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

Покровський напрямок залишається, за даними Генштабу ЗСУ, одним із найгарячіших на фронті. Цей напрямок зараз у пріоритеті для атак РФ, зазначив 15 серпня голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.