Завод вибухових речовин у російському Дзержинську атакували дрони СБУ, ССО і ГУР – ЗМІ

До економічних санкцій заводу українські спецслужби додали дронові
Фото: ФКП Завод имени Якова Свердлова / Facebook

По заводу імені Свердлова в місті Дзержинськ Нижньогородської області РФ у ніч на 20 жовтня вдарили дрони Служби безпеки України, Сил спеціальних операцій і Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на джерела у спецслужбах.

Підприємство, яке розташоване за 900 км від українського кордону, є складником російського військово-промислового комплексу, на нього накладено санкції США та Євросоюзу.

На заводі окупанти виробляють вибухові речовини, авіаційні й артилерійські снаряди, авіаційні бомби, зокрема КАБ, бойові частини кумулятивних протитанкових керованих ракет і боєголовки до ракетних комплексів ППО, ідеться в матеріалі.

"СБУ відпрацювала над посиленням санкцій проти заводу Свердлова. До економічних санкцій ми додали дронові, які дають моментальний ефект. Робота над урізанням військових спроможностей ворога триватиме й надалі", – розповіли джерела УП.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдання ударів по ворогу. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і ті, що закупили на Заході й передали західні партнери.

Від початку року Україна посилила атаки на нафтогазові об'єкти на території Росії: нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали. Також Україна завдає ударів дронами по російських військових об'єктах, зокрема військових аеродромах у РФ.

У російському міністерстві оборони заявляли про нібито збиття 110 дронів у повітряному просторі РФ. Місцеві Telegram-канали повідомляли про низку потужних вибухів і дим неподалік ФКП "Завод імені Я.М. Свердлова".