Уночі Україну атакували 49 дронів і дві ракети, ППО працювала у 12 областях – Повітряні сили ЗСУ

31 безпілотник знищено, два дрони залетіли в Білорусь, решту – локаційно втрачено
Фото: 121 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ / Facebook (архів)

У ніч на 20 жовтня російські окупанти атакували Україну 49 безпілотниками і двома балістичними ракетами "Іскандер-М". Про це в Telegram повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Українські військові зазначили, що росіяни випустили ракети з території Криму, а БПЛА типу Shahed – із районів Єйська і Приморсько-Ахтарська РФ.

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби і мобільні вогневі групи Повітряних сил і сил оборони України.

"Станом на 10.00 у результаті протиповітряного бою підтверджено збиття 31 ворожого БПЛА у Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Львівській, Одеській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Київській, Миколаївській, Дніпропетровській і Донецькій областях", – ідеться в повідомленні.

У ПС ЗСУ додали, що 13 російських безпілотників локаційно втрачено, два дрони полетіли в напрямку Білорусі.

Контекст:

Російські окупанти щоночі атакують Україну ударними безпілотниками20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповідав, що від початку повномасштабної війни окупанти випустили по Україні майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили приблизно 9,3 тис. дронів. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

У вересні, згідно з аналізом українських ЗМІ, російські окупанти щодня без перерви запускали дрони-камікадзе Shahed по Україні, із 1339 випущених БПЛА збили 1107, ще частину знешкодили засобами РЕБ. Associated Press 10 жовтня повідомило, що із 29 липня 95% російських Shahed не уразили жодної видимої цілі в Україні.

14 жовтня, уперше за півтора місяця, в Україні ніч минула без атаки БПЛА. Це сталося після ураження силами оборони бази зберігання Shahed під Єйськом у Краснодарському краї РФ.