Зеленський назвав кількість бомб, ракет і дронів, якими РФ атакувала Україну за тиждень

Зеленський прокоментував удар росіян по Запоріжжю
Фото: Іван Федоров / Запорізька обл / Запоріжжя / Telegram

За останній тиждень російська армія застосувала майже 900 авіаційних бомб по території України. Про це заявив президент України Володимир Зеленський 29 вересня у Facebook.

Також окупанти використали більше ніж 300 ударних безпілотників Shahed і понад 40 ракет, зазначив президент.

Він розповів про наслідки удару авіабомбами по Запоріжжю вранці 29 вересня. Пошкоджено звичайні житлові будинки, в одному з них зруйновано під'їзд. Також є пошкодження міської інфраструктури, залізниці. Поранення дістало 13 людей, двох удалося врятувати з-під завалів, їх розбирання ще триває, повідомив Зеленський.

"Цей російський терор не знає пауз, і його можна зупинити тільки єдністю світу – єдністю у підтримці України і єдністю в тиску на Росію за війну", – наголосив він.

Зеленський опублікував відео наслідків останніх російських ударів.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників були "локаційно втрачені на території України", ще два – перетнули державний кордон із Білоруссю, зазначили у ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.

Уранці 29 вересня росіяни завдали понад 10 авіаударів по обласному центру, розповів начальник ОВА Іван Федоров. За даними ДСНС, унаслідок атаки зруйновано багатоповерхівку і приватні будинки. Постраждало 14 людей, повідомив Федоров.